Healthy Soul

Holistisch Coach

Diensten

Ben je ervan overtuigd dat alles in het leven bestaat uit energie?

Dat alles met elkaar in verbinding staat? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Plan hier je afspraak online in!

Een holistisch coach denkt niet in hokjes, maar ziet alles als geheel. Dat is ook de reden dat de diensten zich niet alleen beperken tot gesprekstherapie. Daar is immers lang niet altijd alles mee op te lossen. De oorzaak van een probleem kan zich namelijk op verschillende fronten bevinden: lichaam, geest, emotie en energie. En het gaat erom dat de oorzaak aangepakt wordt. Doe je dat niet dan zal het probleem in de meeste gevallen weer terug komen. Zie het als een pilletje die symptomen onderdrukt...stop je met het pilletje dan keren de symptomen terug. 

Tijdens het holistisch consult ga ik samen met jou op zoek naar de oorzaak en aan de hand daarvan bepalen we de juiste aanpak. Hoe die aanpak eruit ziet verschilt dus van persoon tot persoon. Een consult duurt ruim anderhalf uur en bestaat uit één of meer van de volgende onderdelen:

Gesprekstherapie

Soms heb je gewoon even een helpende hand nodig om je weer in de goede richting te krijgen. Ik praat met je, geef je tips en adviezen. De voor jou relevante tips kunnen zeer uiteenlopend zijn, denk aan: mindset, ademhalingsoefeningen, gebruik van kruiden, Bach-bloesem advies...etc. In sommige gevallen test ik nog wat lichamelijke en/of emotionele energiepunten of leer ik je bepaalde acupressuur punten die de aandacht nodig hebben. Je krijgt de tips en adviezen altijd uitgeschreven mee, zodat je er zelf mee aan de slag kunt.

Acupressuur

Acupressuur is bij mij niet een behandeling op zich, maar wordt gebruikt als extra hulpmiddel. Ik leg je uit welke punten aandacht nodig hebben en leer je dit ook zelf te doen, zodat je het bij kunt houden.

Reiki

Opmerking: een reiki behandeling kan apart geboekt worden, als afspraak voor 60 minuten. Ook kan het een onderdeel zijn van een holistisch consult van 90 minuten.

Na een kopje kruidenthee of water ga je op de behandeltafel liggen (gewoon met de kleren aan en indien gewenst ook nog onder een dekentje). Met rustgevende muziek op de achtergrond geef ik je Universele Energie via mijn handen. Ik houd mijn handen op een kleine afstand van je, op allerlei posities van je lichaam. Door de energie worden innerlijke blokkades vrijgemaakt, zodat de energie weer gaat stromen en je klachten verminderen. Het zelfhelend vermogen van je lichaam wordt gestimuleerd en werkt op alle niveaus door. Fysiek: lichamelijke klachten worden verminderd. Mentaal: je hoofd wordt rustiger. Emotioneel: emoties komen los, waardoor ze niet als een blokkade vast blijven zitten. Energetisch: je energie verbetert en je krijgt een betere connectie met jezelf. Spiritueel: je kunt beter werken met wensen, behoeften en intenties. Het werkt in het geheel ontspannend en vermindert stress.

Eén reiki behandeling kan je al helpen om heerlijk te ontspannen, maar wanneer je (veel) klachten hebt krijg je een beter en langduriger resultaat na twee of meer behandelingen. Daardoor ruim je meer 'troep' op. Je bent daarna beter bestand tegen een stootje.

Vaak combineer ik de reiki ook nog met chromotherapie (gekleurd licht) voor een nóg beter resultaat!

Tenslotte praten we nog na met een glas water erbij, want veel water drinken is heel belangrijk na een reiki behandeling! De afvalstoffen die vrij komen moeten afgevoerd worden uit je lichaam. Doe je dat niet dan blijft het dus in je lichaam en kan het zich weer vastzetten. Dit is ook de reden dat ik een reiki behandeling altijd 's morgens óf vroeg in de middag geef. Dan heb je daarna nog genoeg tijd om veel water te drinken; dat lukt later op de dag niet meer.

Indien nodig krijg je nog tips en adviezen mee.

Kleurentherapie

Alles is energie, alles heeft een trilling, zo ook de kleuren. Kleur is een vorm van licht, van elektromagnetische straling. Energie die op dezelfde manier trilt als radiogolven, geluid en hitte. Elke kleur heeft weer een andere uitwerking op jou als mens. Oranje is bijvoorbeeld goed bij een burn-out of depressie. Blauw werkt onder andere bij pijn, brandwonden en reuma. In Duitsland wordt het zelfs in ziekenhuizen toegepast, zodat mensen sneller herstellen. Met behulp van gekleurd licht en/of edelstenen en andere tips help ik je herstellen. Ik gebruik de kleurentherapie ook vaak in combinatie met een reiki behandeling voor een nóg betere werking.

Energetische huisreiniging

De energetische huisreiniging heeft wat meer uitleg nodig, vandaar dat dit punt een eigen pagina heeft op mijn site. Kijk hiervoor op: Energetische huisreiniging.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor wie kan ik wat betekenen?

  • Iedereen die meer rust en balans wil krijgen
  • Mensen met pijnklachten
  • Hooggevoelige volwassenen en kinderen
  • Mensen met fibromyalgie (ik ben ervaringsdeskundig)
  • Ouders/opvoeders en kinderen met een opvoedingsvraagstuk
  • Mensen met ASS (Autismespectrumstoornis)
  • Mensen met de ziekte van Ménière (ook hierin ben ik ervaringsdeskundig)

Vaste klanten

Sommige mensen komen één keer in mijn praktijk, omdat ze even een duwtje in de rug nodig hebben en daarmee genoeg geholpen zijn. Er zijn ook mensen die vaker komen, omdat ze het bijvoorbeeld heerlijk ontspannend vinden om eens in de zoveel tijd een reiki behandeling te krijgen. En zit je even in een moeilijke periode van je leven dan kun je ook baat hebben bij herhaaldelijke consulten.

Alles is oké...niets is verplicht. Maar kom je vaker, dan wil ik je als 'vaste klant' wel een extraatje bieden door korting op te bouwen. Ben je vijf keer bij me geweest, dan krijg je de zesde keer  15 euro korting op een consult. Weer mooi meegenomen toch? Bovendien kan ik de kaart voor je in de praktijk bewaren, zodat je er niet aan hoeft te denken en hem ook niet kwijt kunt raken.

En wil je graag iemand een consult of huisbezoek cadeau geven, dan zijn er bij mij ook cadeaubonnen te koop. Ook geschikt voor iemand die graag een reiki behandeling wil ervaren of die het goed kan gebruiken! Dat is nog eens een orgineel cadeau!